Bötombergen info

Bötombergen – där trivs man!

Kristinestad, 6 km från riksväg 8, reser sig den österbottniska kustens högsta berg, Bötombergen. Bötombergens enastående terräng är ett spännande utflyktsmål för naturvänner, vandrare, skidåkare, motionärer, historieforskare, botaniker, svamp- och bärplockare... alltså för alla som vill sköta om sin psykiska och fysiska hälsa. Även guidade turer kan beställas. Bötombergens fritidcentrum är utgångspunkt för vandringslederna. Bastuväggleden är 3,6 km lång och Vargleden 8,5 km. Den varierande terrängen lämpar sig utmärkt för träning av olika slags sportgrenar både sommar- och vintertid. En häftig pulkbacke, simstrand och grillkotor som man får använda fritt av allmänheten.

 

Mångfaldig natur

De istida stenformationerna (djävulsåkrarna), de mäktiga bergväggarna, Finlands största grotta, bergklyftorna, lundarna och moarna bildar ett unikt område med rik växtlighet där bl.a. den fredade sipprankan kan beundras.

Välkommen!

-uthyrning,rails,hoppor

-pulkbacke,grillplatser,skidspår

-restaurang med A'LA Carte mat och A rättigheter

 

EN PLATS FÖR HELA FAMILJEN

Välkommen till Bötombeergen!

Slalom

Bötomberget i Kristinestad är ett av landskapets äldsta slalomcentra. Man kan välja mellan två slalompister, den ena är brantare och den andra en utomordentlig familjebacke. Pisthöjden är c. 50 m och längden c. 400 m. På området kan man även hyra utrustning dvs. snowboards, slalomskidor, stavar, slalomskor och hjälmar. Därifrån kan man även hyra utrustning för traditionell terrängåkning. För nybörjare och skolgrupper finns skidskola med mycket yrkeskunniga lärare. I backen finns en ankarhiss. Biljettförsäljningen, utrustningsuthyrningen och skidskolan ligger i mitten av skidcentret på toppen av Bötombergen. Bötombergen är medlem i FLAO.

Öppethållningstider och information om slalombackar: 0405883432