Pyhävuori info

Pyhävuori – Rannikko-Pohjanmaan korkeimmalla huipulla viihdyt!

Kristiinankaupungissa, 6 km Pori-Vaasa valtatiestä, kohoaa Rannikko-Pohjanmaan korkein kohta - Pyhävuoren alue. Pyhävuoren vaihteleva maasto on oivallinen retkikohde luonnonystävälle, vaeltajalle, hiihtäjälle, kuntoilijalle, historian tutkijalle, kasvitieteilijälle, sieni-ihmiselle, marjastajalle... Siis kaikille kehonsa ja mielensä kunnosta huolehtiville. Maastoon järjestetään myös opastettuja retkiä. Pyhävuoren vapaa-aikakeskus on kesällä patikointireittien lähtöpisteenä. Saunanseinäreitti on 3,6 km mittainen ja Susireitin pituus on 8,5 km. Alueen kumpuileva maasto on mainio harjoituspaikka monen urheilumuodon harrastajalle kautta vuoden. Verraton pulkkamäki, uimaranta ja grillikodat ovat ulkoilijoiden vapaassa käytössä.

 

Monimuotoinen luonto

Jääkautiset kivimuodostelmat (pirunpellot), jylhät kallioseinämät, Suomen suurin luola, rotkot, lehdot ja kangasmaat tekevät Pyhävuoren maisemasta ainutlaatuisen. Sen kasvisto on runsas ja uniikki rauhoitettuine Siperiankärhöineen.

Tervetuloa!

-hiihdonopettaja paikalla

-välineiden vuokraus,rails,hypyt

-pulkkamäki,grillipaikat,hiihtoladut

-ravintola A'LA Carte ruokaa ja A oikeudet

 

 PAIKKA KOKO PERHEELLE

Tervetuloa Pyhävuorelle!

Laskettelu

Kristiinankaupungin Pyhävuori on yksi maakunnan vanhemmista laskettelukeskuksista. Valittavana on kaksi rinnettä josta toinen on jyrkempi ja toinen aivan loistava perherinne. Rinnekorkeutta n 50 m ja rinnepituus n. 400 m. Alueella toimii myös välinevuokraamo josta löytyy lumilaudat, laskettelusukset, sauvat, monot, kypärät. Tämän lisäksi vuokraamosta saa myös perinteisiä maastohiihtovälineitä. Vasta alkajille ja koululaisryhmille alueella on hiihtokoulu jossa erittäin kokeneet opettajat. Rinteessä on yksi ankkurihissi. Lipunmyynti, välinevuokraus ja hiihtokoulu sijaitsevat matkailukeskuksen sydämessä Pyhävuoren huipulla. Pyhävuori on Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen jäsenkeskus.

Aukioloajat ja rinnetiedot: 0405883432